SSDK Infosenter

NYHETER => Nyheter => Emne startet av: janelling på mars 16, 2018, 10:04:08 am

Tittel: Båten status reparasjon mars2018
Skrevet av: janellingmars 16, 2018, 10:04:08 am
 :o. Sjøtrollet er landsatt hos Bildøy Båt og Motor og nødvendig reparasjon av gear er godt i gang. Heldigvis ser det ut som vi slipper unna et dyrt gear skift til ca 70 000kr, og klarer oss med skifte av en del pakninger som er bestilt, og forventes på plass over helgen.
Der etter skal det settes sammen, testes og kontrolleres så godt som mulig. Vi er avhengig av at godset ellers ikke er skadet av rust. Det er lagt mye arbeid ned i demontering, rensing - pussing og rengjøring på deler, motor, gear og motorrom.
Videre er propell tatt av og brukt reserve propell under montering. Nye sinker, primer og bunnsmøring fikset der det var nødvendig på skrog under vannlinjen. Så da skal det holde til langt ut på høsten, eventuelt til neste vår.
Videre er dieseltanker slanger og kraner rengjort og oppdatert/byttet.
Båtgjengen har igjen stått på og står på for å få båten klar, og tar alle og krysser fingrene, samt tar jobben videre med i aften bønnen, er skuta muligens klar før palmehelgen. Det er målet.
Kostnaden ser ut til bli overkommelig for klubben, selv om det nok ruller ut noen kroner, men kontra gear skift blir det små penger. Jobben som nå er gjort vil sannsynlig og forhåpentlig holde en del år
Tittel: Sv: Båten status reparasjon mars2018
Skrevet av: janellingmars 19, 2018, 09:28:37 pm
Båten har hatt en tur på vannet i dag for å se om den er tett i propell og styre hylse. Det var den, så da prøver vi å få ferdig giret slik at det kan monteres til motoren. Så skal den på plass i båten, avrettes, festes og tilkobles. Diesel fylles på tankene og ror på plass. Alt luftes, klargjøres, startes og testes, før den kjøres til Apavågen og klar for nye eventyr.
Dersom noen utenfor båtgjengen som har jobbet intensivt nå, har andledning og føler de kan bidra med resten (feks føre båten tilbake Osv)så meld dere til Øyvind Framstad, som er båt koordinator.
Mvh Elling
Tittel: Sv: Båten status reparasjon mars2018
Skrevet av: janellingmars 22, 2018, 03:42:34 pm
Hei
Vi har litt utfordringer med jobben på båten, men kontroll og trenger bare litt ekstra tid. Vi må derfor beklage at båten ikke bli klar før palmehelgen. Vi er derimot optimister for å få den klar over helgen og klar til påskehelgen