*

Content

Velkommen, Gjest. Vennligst logg inn eller registrer deg.
mars 20, 2019, 02:46:35 pm

Logg inn med brukernavn, passord og innloggingstid

Permissions

Skrevet av Emne: Torsdag 6 juli 2017  (Lest 577 ganger)

Utlogget m-chri

  • Hero Member
  • *****
  • Innlegg: 686
Torsdag 6 juli 2017
« på: juli 07, 2017, 12:42:41 am »
Båtfører ønsket seg en tur på sjøen i finværet, og steppet inn for oppsatt fører. Delvis skyet himmel, 15-16 grader i luften og med svak vestlig vind lå det an til gode forhold for 4 dykkere på kaien. Med utsjekket båt og to kanner kaffe la vi utpå mot Lueskjeret sør om Tjørnøyna.  Vi burde gått over sanden, men gikk nord om Kråkøyna, Midtskjeret, Nordra Tjørnøyna og gjennom sundet øst om Tjørnøyskjeret. Der ligger en grunne man kan passere om man ligger godt mot styrbord. Båtfører hadde luen for langt ned i øynene og la igjen litt maling fra flyndren.

Etter sjekk i kjølen og under båten, var 2 x Øyvind klar for dykk fra nordenden av Lueskjeret. De gikk vestover langs dybdekurven og rundet østover igjen når dybden gav beskjed. De markerte sikkerhet-stopp med bøye og kom opp på østsiden av skjæret der det er fin dybde og rolig sjø.  Det ble meldt om god sikt og variert terreng.  De observerte flabb og havål, men lot de ligge. 

Andre par gikk i på sørsiden av skjæret og fulgte motsatt linje. De hadde retning nordøstlig da båtfører gikk for å plukke opp første par.  Ved opphenting, hadde de snudd og gått sørlig igjen, og lå klar med SMB i overflaten.  OH har dykket plassen før, men var samstemt om flott terreng. De hadde også observert havål, minst 2 meters lengde, men valgte å ta med en flabb på vel 6-8 kg. 

Kaffe i krus og sakte retur i 5 knops fart for å nyte naturen.

Det ble to avvik, et for landkjenning og et for manglende avvik-skjema i klubbhuset ;D.