*

Content

Velkommen, Gjest. Vennligst logg inn eller registrer deg.
mars 24, 2019, 08:47:56 pm

Logg inn med brukernavn, passord og innloggingstid

Permissions

Skrevet av Emne: Torsdag 12 oktober 2017  (Lest 632 ganger)

Utlogget m-chri

  • Hero Member
  • *****
  • Innlegg: 686
Torsdag 12 oktober 2017
« på: oktober 13, 2017, 09:35:14 am »
Høyvann var 20cm over forventet i følge kartverket.  Det er sjelden man må stige opp i Trollet, så de seks påmeldte denne torsdagen hadde en lett oppgave med lasting og bording.  Etter kort rådslaging, satte vi kurs mot Hamrestaken.  Det er ennå litt skumring og gjerne litt for varmt i sjøen, men torsken er både sett og tatt i området. 

Første par ble satt ut rett sør for staken, rød rute på kartet. Lett til laber bris over gammel sjø, gjorde det vanskelig å følge boblestrøm i overflaten.  Etter hvert laget vinden skum av boblene, men sporet blåste raskt bort.  Paret stakk en flott torsk på 5 kg.

Andre par fulgte blå rute.  De skulle følge land på venstre og dreie sørlig mot holmene når dybden tiltar på enden av Buarøyna.  De fant dybden, men derfra var det strake veien tilbake og lenger.  Båtfører ventet og leitet på tid, og så heller ikke lys. 

Tredje par, som fulgte grønn rute, gav seg til kjenne i overflaten.  I det vi passerte Inste Kjeholmen, så vi lysene til andre par på brattfjellet vest om Buarøyna.  Da var alle mann gjort rede for, og vi plukket parene etter tur.  Tredje par skulle følge dybdekurven sørover mot åpningen på Algrøysanden.  De ble tatt av strøm rett sør for Yste Kjeholmen, og måtte søke rolig vann på grunnere dyp for å ta seg tilbake.  En del kamskjell i nettene og observasjon av rødspette.

God stemming på dekk hjemover, unge Abbedissen spanderte kanelsnurrer til kaffen ;D
« Siste redigering: oktober 14, 2017, 04:39:09 pm av m-chri »

Utlogget caro

  • Leder for SSDK
  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Innlegg: 1729
Sv: Torsdag 12 oktober 2017
« Svar #1 på: oktober 16, 2017, 09:35:12 am »
Navigering er veldig lett i teorien, ikke alltid like lett å følge planen under vann.  ;)
Nyttig å kunne dra erfaringer fra andre som har dykket samme sted. Har selv havnet på villspor i området flere ganger både pga strøm og topografi som ikke stemmer med hva man forventer.
93 83 61 81